2012. május 29., kedd

Pünkösdi hétvége ételei nálunk (epres piskótatorta)

Vasárnap ebédre egyszerű paradicsomos darált husis tésztát csináltam némi  extrával, ami nem egy nagy szám, semmi különleges. Desszertnek viszont megint valami újat próbáltam ki, ugyan arról a blogról, ahonnan az előző sütit, azaz INNEN. :)
A hozzávalók:
20 dkg vaj megolvasztva
20 dkg liszt átszitálva
20 dkg nádcukor
1 tk sütőpor
csipet só
3 tojás

20-30 dkg eper félben
1-2 evőkanál kekszmorzsa
1-2 evőkanál nádcukor
(ezeket össze kell keverni)

Légkeveréses sütőben 170 fokon 40 perc alatt kész (az alaprecept szerint, én sem sütöttem tovább sokkal)
 Ezt most Tomikával készítettük, úgyhogy kicsit lassabban ment a munka, de vicces volt. A vajat cukorral habosra keverjük, majd jönnek egyenként a tojások, utána a liszt+sütőpor keveréke:
 A kész masszát előkészítettük a kész eperrel:
 Beletettük a pite tálba, és az epreket is:
 15 perc sütés után:
 Már majdnem kész:
Kész, kihűlt, szeleteltük:
Másnap, hűtve is nagyon finom volt. :)

2 megjegyzés:

  1. jól hangzik ez a recept~ jó hogy mostanság még mindig kapni szép és jóízű epreket :D

    VálaszTörlés
  2. Hm, annyira jól néz ki, hogy ki fogom próbálni. FB-n van ilyen süti szakkör, amit az osztálytársaimmal csinálunk és mindenki visz oda valami finomságot, amit készített. Lehet ez lesz a következő!! :3

    VálaszTörlés