2013. április 10., szerda

10 dolog rólam

Amit talán nem tudtok. :)
1. Az egyenes fogkeféket szeretem, legjobban a curaprox fogkeféket szeretem.
2. Nem tudok verset tanulni. Soha nem tudtam. Van egy vicces családi sztori arról, hogy hányan tanulták velem anno az anyám tyúkját, és már mindenki tépte a haját, majd az első sort el tudtam mondani feleléskor. De addigra a tanító is tudta hogy ez nekem nem fog menni. Soha egy verset sem tudtam megjegyezni. Soha. Csak azt, amihez volt dallam. Tehát Himnusz.
3. Abszolút zsánerem a magas férfi, sötét rövid hajjal és sötét szemekkel. Így a férjemmel abszolút elégedett lehetek. Nem szeretem a szőke szépfiúkat, és a törékenyeket sem. Kell valami nagyon különleges lököttség, hogy én erre a fajta emberre felfigyeljek...
4. Általános iskola első osztályától kezdve kiközösítettek, mert tanárgyerek voltam. (Testvéreim is így jártak a maguk idejében) Megtanultam egyedül erősnek lenni, nem foglalkozni a beszólásokkal, és egyedül dönteni a tömeg hülyeségeiről. Felsőben találtam meg a saját hangomat, barátokat, és leszartam a többit. Előtte persze sokat sírtam. Nem értettem, hogy miért utálnak, ők pedig úgy gondolták, csak azért vagyok jó tanuló, mert anyukám is ott dolgozik.
5. Nyolcadikban mindenáron macska koponya nyakláncot akartunk a barátnőinkkel (kemény tankcsapdás csajok voltunk, és beavis and butt-head-et néztünk..), ezért elástunk egy halott vakondot. Ez egy hatalmas sztori. :D
6. Ötödik osztályban az egyik nagyszünetben mondták el a lányok hogy mi valójában a csókolózás, és az nem a puszi, és mit csinálnak a felnőttek ilyenkor. Majd ebben az évben papírgyűjtéskor kipróbáltam Kálmán Tamással, majd hazarohantam, és közöltem anyával, hogy a csókolózás UNDORÍTÓ és soha nem fogok csókolózni. Utólag anya elmesélte, hogy nagyon meg volt évekig ijedve hogy nem szeretem a fiúkat...hm :D
7. Hétfőnként volt az utolsó 7. órában az osztályfőnöki óránk. Az osztályfőnököm meg volt győződve hogy óriási családi bajok vannak otthon, mert hónapokon át elkértem magam minden osztályfőnöki óráról családi okokra hivatkozva, csak azért hogy meg tudjam nézni a Sailor Moon-t. Majd az RTL2 eltolta egy órával az animét, és így hétfőnként is hazaértem a kezdésre.
8. Allergiás vagyok a borostára, így ha a férjem szeretne valamit, mehet borotválkozni.
9. Ha egy nap túl sok zöld teát iszom, iszonyatos hányinger tör rám, ami másnap reggelig is eltarthat. Így már lassan egyáltalán nem iszok zöld teát.
10. Utálom a kétszínű embereket, és ha egy ilyen emberre mosolygok, és kedves vagyok vele, akkor saját magamat is tartósan gyűlölöm utána. Sokan nem képesek magukat utálni, vagy kritizálni, ahhoz túl erős az egó-juk, így az önimádat erődjén nem jut át az önkritika. Én ennek az ellenkezője vagyok, nincs túl sok önbizalmam, önszeretetem, és nem kedvelem a túlságosan önimádó embereket, mert azok jellemzően kétszínűek is. Szerintem. Ezért próbálok egyenes és őszinte maradni, persze többször elhajlottam, részben a naivitásom miatt, de tudom, hogy én is hibázok rendesen még az erős elveim mellett is. Ezt negyedikes koromban döntöttem el, amikor egy órán Pesty tanítónéni elmondta a véleményét a kétszínű emberekről. Én még egy olyan erős, egyenes embert, mint Pestyné nem ismertem, már nagyon beteg, lehet hogy nem él, de örökké hálás leszek neki ezért (is).

1 megjegyzés:

  1. hú hát néhány meglepő volt de néhányat ismertem :) az 5-ös pont mókás és morbid a 10-es ponttal pedig 100%-ig egyet kell értsek.

    VálaszTörlés