2013. november 15., péntek

Lego 6374 Holiday home (1983)

Tomika egyik hétről a másikra Lego fejű lett, Apa is megbolondult és jöttek csőstül a Bionicle robot kombók és a lego "jó vásár" cuccok, alap lapok, építő kockák, mifene.
Kiderült, hogy ennek a Legonak nagyon komoly nemzetközi kommunitije van, sorszámok alapján kábé bármit megtalálsz, fotóznak mindent, rengeteg jó minőségű flickr kép segít ha bárhol elakadsz régi kiadásokkal, hiányzó elemekkel.
A bátyámnak amikor én még kicsi voltam volt egy lego háza. Ma rájöttem melyik:
ITT és ITT láthatóak róla részletes leírások, képekkel.
Amikor én már legozós korba léptem a ház sok része elveszett, és a családom olyan szegény volt, hogy nekem már nem jutott új lego. Volt egy lego katonám, de azt is loptam Sáráéktól...de minden álmom egy barna lego ló volt. Hatalmas vágyam volt.
Később öcsém már kapott pár új legót, és azokkal is legozgattam, de akkor már kinottem abbol a lelkes időszakomból. Lovat Ő se kapott.
LEGO 6374
A kék 74-es szám szerintem még most is megvan, és az alaplap is biztosan. Azt írják róla, hogy nagyon drága beszerezni ebayen, de majd nézegetem, hátha feltesznek egyet csak nekem, és senki nem licitál rá csak én, és tök olcsón meg fogom venni. háháhá
A legozáshoz egyébként az is hozzá tartozik, hogy Bogi is legozni akar minden áron. Ha van időm ott ülni mellette és nézni ahogy játszik, akkor engedem, annyira ügyes ahogy a kis dagadt ujjaival leveszi és felteszi az apró emberkék sapkáját, haját, és közben csücsörítve koncentrál.
Adventre is legot kapnak. Bogi a lego friends-nek a naptárát és Tomi meg star wars-os naptárat, amiben Jango Fett a mikulás...ami elég meredek :D
 Lehet hogy sokan bírálnak, amiért egy egy éves gyereknek adok legot, de például Tominak soha nem adtam volna, Bogi pedig játszani akar velük, és nem zabálni, és ez nagyon érdekes.

 6-án ott van a mikulás star wars kivitelben:

5 megjegyzés:

 1. Ha nem akarja lenyelni,miért ne adhatnád neki,a felügyelet így is úgy is kell mellé.A kisfiamnál még mindig csak az autók állnak első helyen,építeni csak ritkán akar,akkor inkább csak kiborítja és szétrúgja az elemeket.Kíváncsi leszek majd a kislányom milyen lesz.

  VálaszTörlés
 2. Nálunk is teljesen változó, hogy melyik kiscsaj mennyire szeret legózni. Tavaly az egyikük (4 éves körül van) kapott hatalmas legókórházat, de az még a duplo fajta volt. Idén meg már a Friends ment, lócsutakolás meg Emma karateiskolája... Szépen játszanak vele, ellentétben a másik branccsal, akik kicsit fiatalabbak, de ütik-vágják a legóimat. Az a sejtésem, hogy az én gyerekeimnek már nem fog belőle maradni semmi.
  Amit én gyerekként imádtam, azok a duplós állatos figurák voltak. Nagyon nehéz volt őket beszerezni, anyukám a pecsás bolhapiacokról hozatott egy barátjával (aki mellesleg otthon másolt pornókazettákat árult ott :D), és így egész sokféle gyűlt össze.
  Ilyesmik voltak: http://unrealitymag.bcmediagroup.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2010/02/animal-crossing.jpg

  VálaszTörlés
 3. Most látom, hogy az nem is duplo volt, hanem a Fabuland sorozat, amiben állatok voltak.

  VálaszTörlés
 4. Nekem régen a legom egy duplo volt, a dinós kiadás, amiben az emberek együtt éltek az őslényekkel és kapható volt hozzá kiegészítő is, azt is megkaptam és szerintem a mai napig megvan a nagymamámnál. Annyira szerettem, sose tudnék elválni tőle. Emellett volt sok kicsi, normál legom is, de azt apukám önkényesen elajándékozta... -_-

  VálaszTörlés
 5. Nálunk tavaly volt legománia és meg is kaptam a tavalyi friendses adventi naptárt, az is tök jó volt. :D

  VálaszTörlés