2014. április 11., péntek

Barbie fej formák: Oriental head mold

Barbie fej formákról (head mold) sokat készülök írni. Főleg a kaukázusi résszel, mert az "AA/ Afro amerikai" és az "Ethnic" részleget nagyon nehéz követni, mivel azok ide európába nem igazán jutottak el. A képek forrásait alul fogom mindig jelölni a posztban.
Talán egyedüli kivétel lesz az oriental head mold, amit 1980-ban készítettek, és az első babát 1981-ben adták ki az International series: Oriental Barbie névvel.
Az egyik Charity shop-ban találtam rá ma az Animal Lovin' Nikki-re, akinek a doboza jó sérült volt, került is belülre por, de ennek megfelelően két kávé árába került.
1989-es kollekció, egy évig volt a boltok polcain.
 1980:

 Összehasonlító kép: Oriental headmold 1980, Teresa headmold 1990, Superstar (SS) headmold 1976
Majd a dobozbontásról és a többiekről is írok később természetesen. Mind a három Barbiet a charity shopban vettem, egy iszonyatos mennyiségű Barbie gyűjtemény adománynak köszönhetően. Olyan 100 dobozra saccolom, amennyit kaptak.
Nikkiben amúgy az még az érdekesség, hogy amikor Barbie legjobb barátnője, Midge terhes lett, akkor a második gyerekét, egy kislányt is Nikki-nek nevezte el a cég. ezen kívül van AA Nikki is, de elég kusza ez a történet. :)
Oriental Barbie forrása ITT.

1 megjegyzés:

  1. Szia.
    Ne haragudj, hogy ide írok, de azt szeretném megkérdezni, hogy nem tudnál egy posztot készíteni a jövőben, hogy azok akik BJD-ben gondolkoznak mire kell oda figyelniük a tárolásnál? Mi az ami nem tesz jót a babának pl. fény? stb. Köszönöm :)

    VálaszTörlés