2014. augusztus 25., hétfő

Augusztus 15.

Anya itt volt velünk 10 napot, nagyon sokat segített, sokat tudtam festeni, dolgozni, és Ő meg főzött nagyon finom ételeket, és a gyerekekkel volt egész nap. Nagyon jó dolgunk volt. Pénteken, augusztus 15-én pedig bementem Londonba, és ettünk, ittunk, moziztunk. Össze is öltöztünk. Piros csíkos inget, farmert, és mellényt vettünk, és ahogy nézem a cipőnk is ugyanolyan színű. Hideg volt aznap, szóval én kint még egy vastag kardigánt is vettem. 
A Charlotte street-it Gaucho-ban ettünk. Ahogy beléptem már rosszul lettem a sok tehér szőrtől a falakon, aztán ahogy lejjebb mentünk már teljesen ki voltam akadva. Eszek húst, oké, de ez már sok volt nekem.
Itt mentünk lefelé, ekkor még volt normális fény, amikor leültünk bekapcsolták a hangulat világítást, és semmit nem tudtam lefotózni normálisan emiatt...
Szerencsémre én bőr ülésre ülhettem, nem tudtam volna ilyen szőrösre ülni, és az oldalam mellett még így is volt egy kocka szőr, ültem egyenesen mint a cövek.
Ilyen hólyagok adták a hangulat világítást...
A mosdó sem volt egyszerű. A kis vécékben csak egy ilyen kis rózsa szerű izé világított, amúgy pedig totál sötét volt. Nagyon rémisztő volt. Itt a mosdóknál még istenes volt a helyzet.
Étlap széle:
A felszolgáló csávó végig szipogott. A légkondi olyan hideget fújt, hogy fel kellett mennünk a kardigánomért, és végig vacogtam. a szipogó srác is mondta, hogy nem érti miért ilyen erős a légkondi... Sajnos az egész hely üres volt, mert a mozi miatt hamarabb mentünk, így végig élvezhettük a szipogó felszolgálót és a jeges légkondit is egyben...
Nem mondom többet, de ez is nagyon idegesítő volt. 
Jön, hogy hozza-e a napi húst megmutatni. Mondtam azonnal, hogy NE. Néztek rám kérdőn, ezek után én már nem szóltam semmit. Szóval jött a hús, én a filét választottam, és vagy 5ször elmondtam, hogy JÓÓL átsütve. Semmi rózsaszín. Közben folyamatosan azon gondolkoztam, hogy hozzám ér-e valahol valami tehén szőr...
Előétel előtt jöt ez az enyhén szétvakuzott izé. A kenyér olyan jó másnapos száraz volt, a gombócok szörnyen szarok voltak, az öntet viszont finom volt, ilyen csípős, ecetes is, pikáns is, azzal be lehetett tunkolni az aszott kenyeret. Ja és ittunk valami Rose bort is. A felét sikerült meginnom! (*büszke*)
Aztán jöttek az előételek:
3 féle Empanadas salsa szósszal, és az enyém pedig ez a Crab Causita, aminek alul krumpli püré volt, felette a rákos cucc, és körülötte ilyen isten tudja mi avokádóval, az egészet pedig le kellett locsolni a lime-al. Nagyon finom volt. könnyű, pikáns, és az ízek együtt fantasztikusak voltak. Nagyon finom volt, az első jó élményem.
A főételek persze steak-ek voltak. Az enyém kívülről olyan volt mint két darab szén, de ISTENI puhák voltak, nagyon nagyon finomak. A borsmártás is oké volt, a krumpli kritikán alulian szar volt, a paradicsom saláta sem volt jó, több ehetetlen darab is volt benne sajnos. A fűszerezése jó volt.
Desszertek:
A desszerteket külön ettük, mert az enyémet tele szórták mandulával, és vissza küldtem, hogy ezt én nem ehetem meg. A fenti "napi ajánlat" nagyon szépen nézett ki, finom is volt, és a belső rész gyönyörű olvadt volt.
Az én "áthelyezett" csokis sütim málna mártással (és valami égetett valamivel) is finom volt, bár az a fehér csík kicsit lehúzza a látványt, és reméltem hogy nem maradt rajta mandula valahol.... jobb helyeken újból készítik az egészet... és ez egy jó hely elvileg.
Összességében a Gauchot NEM ajánlom senkinek. Baromi drága, és igaz van pár jó pont, ami finom volt, de nem éri meg ezt az árat.
A Charlotte street-ről lesétáltunk egészen a London Eye-ig. Úgy örömködtem, hogy már milyen jól ismerjük a belvárost, és ez tényleg olyan jó érzés. Emlékszem, amikor Budapestet is így felfedezgettük.


Majd megérkeztünk Anglia legnagyobb mozijához. Mármint ami a vásznat illeti. 20-szor 26 méteres azt hiszem a vászon, és mire felérsz a legtetejére, addigra totál beszédülsz.
Alul kellett, a vászon aljánál bemennünk, és onnan fel. Mi a legfelső (S sor) sorban ültünk. Ahogy leültem lenéztem, és iszonyat tériszonyom volt. Onnantól kezdve csak előre néztem, egyenesen.

Aztán jött alul egy csávó, rávilágítottak, volt mikrofonja, és elmondta a fontosabb tudnivalókat. Alul nem tudunk kimenni, csak felül (alul ott a vászon ugye). Ha le akarjuk fimezni, csak titokban tegyük azt, meg még pár vicces dolgot, és utána jöttek a reklámok, bemutatók, és lehetett felvenni a szemüveget, és jött a film. Az év legjobb filmje azt hiszem. Nagyon tetszett. Régen tetszett úgy film, mint ez a Galaxis Őrzői. A végén pedig Baby Groot tánca.. hát nagyon cuki!!
Ha valaha Londonban jártok, és éppen megy valami jó film, akkor ide mindenképpen érdemes elmenni!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése